Kan ngan dam nak ding caah  Khaw te ( rang tin belh) a that nak pawl hna=====

Kan ngan dam nak ding caah  Khaw te ( rang tin belh) a that nak pawl hna=====

Khawte ( rang tin belh ) tiah cun mi za pi nih theih dih cio mi asi.Asinain khaw te (rang tin belh ) a that nak hi kan thei tuk lem hna lai lo dah tiah ka ruah.Khaw te cu kan taksa that nak ,kan ngan dam nak caah le Nun khua sau nak sii tha tak tak asi tiah mifim thiam pawl nih an ti .Khaw te cu a man zong a deng ngai mi le ngan dam nak caah a that tuk bantuk in sii caah zei tin dah kan hman ning asi lai>>>>>>>>>

 

(1) Khaw te (rang tin belh ) hi zunn lei zawt nak zong ah a tha takt ak mi asi.Zun sip le a dang zun lei zawt nak a ngei mi hna nih Khawte kha tam nawn in a thiang mi Sum ah phomh law a hang sur,na sur mi hang kha cini tlawmpal in cawh law Zing -Zaan in din piak.Cun zun thlum zawt nak a ngei mi na si ah cun cini cawh lo in mah ti khan ding ko.

 

(2) Kan thazaang thawn nak ding ah

Image result for health

Khaw te (rang tin belh )kha thiang tein tawl law Sum ah phomh law a hang sur,na sur mi hang kha khuaitizu he cawh mi ni tin na din piak asi ah cun kan tha bat a dam ter lawng si lo in kan thazang zong a thawn ter.

(3) Kan mit a that nak ding ah

Mit fah , mit thah le mitthli tlak a hmang mi hna caah Khaw te hi a rak tha tak tak.Mah bantuk ahmang mi na si ah cun Khaw te kha hang kha thaing ding in tuah law Lachon te in Zing -Zaan na mit ah nai thlak asi ah cun a dam dih ko lai.

(4) Kan ruh khua fah ah cun

Image result for leg

 

Khawte hnah ah ti in thiang tein tawl law a hang sur, cun Zinan (ေရနံဆီႏွင့္ဆတူ) kha cawh na na ruh khua a fah nak ah fak piin hnur Zing -Zaan hnur piak ah cun a dam dih ko lai.

(5) Tisa le Chiti lin mi i tongh / toih sual tik ah

 

Image result for အပူေလာင္

Ruah lo piin Tisa le Chiti lin mi i tongh / toih sual tik ah riang rang in Khaw te hnah kha phomh law a hang sur mi le cini cawh law na hma ah khan lachon tein a tu le a tu thuh piak ah cun a durh mi pawl a dam dih ko lai.

(6) Thluak that nak ding caah

 

Khaw te hang le thang ngiah chumh ti mi hang le Cawhnuk (a tak ) a lum mi Nitin hmantein kan din piak mi nih khin kan tha zang a thawn ter i kan thluak zong a that ter.

A cung lei kan van langh ter mi pawl hi a ol te mi le kan ngandam nak caah atha tak tak mi asi caah tuah le din cio i zuam hna uh sih.Khaw te ah hin Vitamin A,B,C,D,E le F ai tel tiah an hmuh.

Credit-Sai Min Thant

(Unicode)

Be the first to comment on "Kan ngan dam nak ding caah  Khaw te ( rang tin belh) a that nak pawl hna====="

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Secured By miniOrange